Home
Massage
Prijslijst
Haptonomie
Luisterlessen
Thema's
Hier doet het pijn
Ontspandag
Disclaimer
Ontspanningsmassage
 

Ontspanningsmassage, voor diepe ontspanning en verlichting

 

Een ontspanningsmassage is een weldaad voor lichaam en geest. Ik gebruik hiervoor een aromatische olie (Weleda) waardoor ook de reuk wordt bediend.

 

De maatschappij wordt steeds drukker en zowel op het werk als in de relatiesfeer kunnen de lichamelijke en geestelijke spanningen flink oplopen.

 

Door onze opvoeding zijn “het lichaam”, “het verstand” en “het gevoel” vaak drie onafhankelijke delen van ons wezen geworden. We staan zogezegd ver af van ons “dierlijke en natuurlijke” niveau. Een ontspanningsmassage duurt ongeveer één a anderhalf uur en heeft tot doel deze delen weer bij elkaar te brengen en de balans en rust te herstellen.

 

Om dit te bereiken wordt het hele lichaam met rustige strijkingen en knedingen letterlijk “onder handen” genomen. Door de rust kan uw aandacht zich naar mijn handen verleggen en deze volgen. Hierdoor  worden de hersens afgeleid naar het eigen lichaam en ervaar je de massage als een soort “thuiskomen”.

 

De basis van mijn technieken komen uit de sportmassage maar andere, meer intuïtieve, technieken zijn in de massage geïntegreerd.

 

Eventuele tijdens de massage vrijkomende emoties van verdriet of eenzaamheid kunnen deel uitmaken van het bevrijden van “de mens” en worden door mij volledig geaccepteerd. Respect en vertrouwen zijn woorden die hier op zijn plaats zijn.

 

Deze massage is ook heel goed te combineren met de rust van een paar uur sauna. Zie daarvoor ook mijn arrangement  “3 of 6 uur vakantie”.

 

Kanker en massage